Митничари задържаха 23 т прах за пране

Има съмнения, че стоката нарушава права на търговска марка
20 яну 2023 17:22, Анисия Иванова
9
Митничари задържаха 23 т прах за пране
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха 22 840 кг прах за пране в района на ГКПП Дунав мост – Русе. Стоката, превозвана с товарен автомобил в посока изход от страната, е спряна поради съмнения, че нарушава права на търговска марка, съобщиха от Агенция "Митници".

На 17.01.2023 г., около 14:40 ч. в района на ГКПП Дунав мост – Русе е спрян за проверка товарен автомобил с турски регистрационни номера, пътуващ от Турция за Румъния. Водачът с турско гражданство предоставя на митническите служители документи, според които превозва прах за пране.

При извършената проверка на товарния автомобил митническите служители установяват 26 палета със 104 опаковки по 8 кг и 1 палет с 84 опаковки по 10 кг - общо 2788 опаковки или 22 840 кг прах за пране.

Всичките опаковки са с известна търговска марка, надписи на турски език и хартиени лепенки с надписи на румънски език. В нито един от представените от водача документи не фигурира описание на търговската марка, което е породило у митническите служители съмнения за нарушаване на права върху интелектуалната. Перилните препарати са задържани, а за случая е уведомен притежателят на търговската марка.

В хода на проверката на същото превозно средство митническите служители откриват 1800 къса (90 кутии) цигари с надпис "DUTY FREE“ в метален сандък от лявата страна на ремаркето зад пластмасови туби. Откритите акцизни стоки са иззети, като за нарушението на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е внос от Колумбия?
7
0
 
9
 
! Отговори
До 4 и 5 преди 1 година
Аз пък като стар митничар ще ви кажа че най добрите разкрития са от случайни проверки :))
6
1
 
18
 
! Отговори
И преди 1 година
Ариела и персила по нашите магазини са произведени в румъния, с по-долно качество и от турските! Както и "родните" ни продукти "Калиакра" - маргарин и олио. Нашите продажници още при тройната коалицийка, каквото можаха изнесоха
5
2
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Напълно съм съгласен!
4
3
 
10
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Като стар шофьор да ви кажа че няма такос нещо като случайна проверка.Спрян е по сигнал.На родния полицай ако му дадеш товарителница оня незнае от коя страна да я хване,още по малко да прочете каквото и да е на нея
3
0
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
И понеже търговска марка на този прах не се харесва на митничарите не пере , а замърсява прането.
2
0
 
7
 
! Отговори
Перач преди 1 година
Тез зелените пакети или са Ариел или Персил ;)
1
0
 
5
 
! Отговори
Т.Тодоров преди 1 година
В магазина няма прах за пранеееее, прах за пранееее........салам за мезееее........